"Feel the fear and do it anyway"

Columns

08/50/2011

Papieren procedure of Visuele Video?

Inleiding.


De vraag van vandaag is een retorische vraag. Het is algemeen bekend dat beelden beter blijven hangen dan sec het gesproken of geschreven woord.

Iedereen kent wel de saaie presentaties op een congres, die opeens werden opgeluisterd door een sprekend filmpje of PowerPoint met leuke plaatjes. Een ander goed voorbeeld is het fenomeen inzamelingsacties op televisie, je wordt hierdoor geraakt en het maakt veel meer indruk dan een papieren folder.



 Gebruik van beelden in de financiële wereld.


In mijn opdrachten als controller heeft de geschreven rapportage de overhand. Vele managers en directeuren houden helemaal niet van grafieken of plaatjes, of ze worden slechts als ondersteuning gebruikt. Het gebruik van video is niet gebruikelijk. Een gat in de markt?


Een leuke anekdote. Bij een van mijn opdrachtgevers verzon een directielid het volgende. Als de verkopen van een bepaalde productgroep in een maand boven budget zitten, laat je in Excel een smiley zien.  Als het budget niet gehaald wordt, een bommetje of, nog erger, een doodskop (voor de Excel goeroes: dit kan met what if functie in combinatie met lettertype wingdings). Dus eea ingevoerd, maar wat blijkt, er stonden de volgende maand bijna alleen maar bommen. Dat was nu ook weer niet de bedoeling, dus het moest weer worden afgeschaft.

 
Ondernemen: ontwikkelingen en voorbeelden uit de praktijk.


De nieuwe generatie is meer gewend aan multitasken,  sneller afgeleid en kan veel meer worden ‘gegrepen’ door korte filmpjes. Het succes van www.youtube.com spreekt voor zich. Er wordt hier slim op ingespeeld op de volgende websites:

  • www.scholieren.tv hier kunnen scholieren naar opleidingen en beroepen van de toekomst bekijken.
  • www.yourfuture.tv online video’s over werkgevers op zoek naar starters en Young professionals.  


Andere voorbeelden uit de praktijk:

  • Ga naar www.marclammers.nl en merk hoe je onbewust naar het linkerdeel van de site wordt toegetrokken. De site maakt slim gebruik van de kracht van video.
  • www.octonet.nl Octonet is vernieuwend en heeft zich gespecialiseerd in bedrijfsfilms, vakantiefilms en vastgoedfilms.
Ga terug naar de vorige pagina

Interim: Paul Megens,...

“Joost heeft voor Bureau Jeugdzorg een korte periode een interim opdracht uitgevoerd. In deze korte periode heeft Joost op een adequate wijze invulling gegeven aan de opdracht en met een goed resultaat. Hij weet vanuit zijn expertise, financial controlling, goede analyses te maken en zijn bevindingen en aanbevelingen helder te rapporteren. Voor ons zijn ze zeer waardevol gebleken....