"Feel the fear and do it anyway"

Columns

11/14/2016

Geloof!

 

 

Voor het begin van de waterpolo finale voor dames op de olympische spelen in 2008, sprak coach Robin van Galen zijn team toe. Hij hield het kort, en sprak oprecht en vanuit zijn hart uit, dat hij geloofde in GOUD voor zijn team. Hoewel de kans theoretisch gezien erg klein was, was er een  hecht team ontstaan, dat in staat was een ploeg met veel meer kwaliteit op papier te verslaan. Ik ben ervan overtuigd, dat de chemie die in dat team was ontstaan, in combinatie met  het vertrouwen wat Robin als coach oprecht uitstraalde, het verschil heeft  gemaakt van GOED (zilver) naar GOUD.

Dit is een mooi bruggetje naar mijn eigen doel voor 10 april, de marathon van Rotterdam. Ik ben eind december begonnen met de trainingen en volg het 100 dagen sportrusten programma van Koen de Jong. Dit houdt onder andere in dat ik maximaal 14 kilometer per keer train. Ik heb een aantal verbaasde reacties gekregen, dat kan toch helemaal niet!

De (omdenk) vraag is, of de klassieke manier trainen voor mij zou werken. Als ik 30 kilometer train op zondag, ben ik, zeker met de vaak nog korte nachten,  thuis en op mijn werk sneller geprikkeld, en loop ik kans de rest van de week niet meer te kunnen trainen door blessures of vermoeidheid. Ik denk van niet dus,  en geloofde niet echt in zo’n programma.  Toen ik mijn collega freelancer Wim Koppelaar in november tegenkwam en hij mij het sportrusten programma mailde, was ik gelijk enthousiast, ik geloofde er meteen in. En daardoor ben ik er ook van overtuigd dat het gaat lukken.


Wat mijn drijfveren zijn voor het lopen van de marathon? Ik vind het leuk mezelf een uitdagend doel te stellen en daarnaar toe te werken. Wat afvallen, en het ook waarderen en koesteren dat ik fit ben en een sterk gesteld heb meekregen.  Nu kan het! Dat dit niet vanzelfsprekend is, heb ik ervaren door de ziekte van een goede vriendin van ons, die MS heeft.  Je wordt dan in je directe omgeving geconfronteerd en geraakt, dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Dit voor mij de aanleiding de marathon van Rotterdam te verbinden aan een actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar het geneesmiddel voor deze onvoorspelbare ziekte zo ook alle MS patiënten moreel te steunen.

Steun mijn actie en ga naar de link om te doneren of deze te delen.

https://www.justgiving.nl/4ja

JA! ik geloof erin dat het gaat lukken!

Geloof jij eigenlijk echt in jouw partner, vriend(in), werkgever, dromen, toekomstplannen, kinderen, doelen, team of talenten?

 

 

 
Ga terug naar de vorige pagina

Coach traject (Wil Kroos, finance...

Ik heb het afgelopen jaar een aantal coachingssessies met Joost van Beek gedaan.Joost is een empathisch luisterend coach die de moeilijke en confronterende vragen niet uit de weg gaat.Door zijn rustige uitstraling heb ik openhartig over de zaken die mij persoonlijk dwarszitten en/ of bezighouden openhartig kunnen spreken. Door deze zaken met Joost uit te diepen, heb ik nieuwe inzichten...