"Je kunt pas een ander coachen als je jezelf kunt coachen"

Columns

09/01/2013

Blog Singelloop: "Roos is vandaag uitgerekend en ik wil niet ver van huis".

Singelloop 2013.


Zondag 15 september.


Vandaag staat de piek in de trainingsopbouw gepland. In mijn hoofd althans, de vorm en zin van de dag zijn immers moeilijk te voorspellen. Ik wil –na vandaag- de komende 2 weken vooral consolideren en de allerlaatste week alleen de spanning erop houden (door bijvoorbeeld 2 keer 12 minuten te gaan lopen). Door ‘zondagochtend getreuzel’ vertrek ik pas na 12 uur. Niet zo handig, want ik heb nog niet geluncht, en net voor vertrek eten is geen optie. Ik drink veel van tevoren en neem 1 gel mee. Vandaag heb ik al na 7 kilometer lichte kramp. Deze verdwijnt echter snel na het innemen van de gel. Het 1e uur loop ik zo’n 11,3 kilometer per uur lees ik op mijn horloge, dat inmiddels is afgesteld op kilometers. Daarna val ik terug naar tussen de 10 en 10,5 kilometer per uur. Ik neem me voor niet onder de 10 kilometer per uur te komen. Dit lukt en uiteindelijk finish ik met lichte kramp na 1.29.20 op 16 kilometer. Ik fiets een kwartiertje uit, drink veel en voel me snel beter. Een teken dat de conditie goed zit! Geconditioneerd door ‘ik hardloper’ ben ik ervan overtuigd geraakt dat ik de 21 kilometer met 2 a 3 gels en veel water ga halen op 6 oktober!


Woensdag 18 september.


Vanavond ga ik voor de 1e keer 1 niveau hoger dan niveau 2 trainen. Dit is inderdaad niveau 3. Deze keuze kan ik dan ook op 3 manieren uitleggen. De verantwoorde reden is dat je in trainingen af en toe af moet wijken van niveau 2 en de grenzen kan opzoeken. De brave huisvader reden is dat Roos vandaag is uitgerekend en ik niet te lang en ver van huis wil blijven. En de praktische reden tenslotte is dat ik op tijd terug wil zijn voor Barcelona-Ajax en Camping Powned. Onder inzendingen voor de enige echte reden (Twitter naar @4JAInterimBreda) wordt een leuke hardloop accessoire verloot.

 Ik loop vandaag 3,5 kilometer in 17 minuten. Dit is 12,3 kilometer per uur. Na een korte pauze heb ik nog 1,5 kilometer uitlopen. Totaal vandaag komt op  5 kilometer met een  gemiddelde van 5 minuten per kilometer is dit  verreweg de snelste training tot nu toe, mooi toch! Mijn interne criticus fluistert fijntjes dat ik 20 jaar geleden de 10 kilometer in 41 minuten liep.. Eenmaal gedoucht merk ik dat ik nauwelijks vermoeid ben, ongemerkt is de conditie sterk verbeterd de afgelopen 6 weken. Ik installeer me dan ook fris op de bank voor Barcelona- Ajax. Valt tegen. Dan maar Camping Powned kijken. Maar, het komt niet vanavond!? De vakantie zal toch niet abrupt afgebroken zijn? Gelukkig, @Rutger_zelf stuurt een tweet dat het vanwege voetbal eenmalig niet uitgezonden wordt.

In bed kan ik de slaap maar moeilijk vatten, hoe zullen de komende weken gaan verlopen? Drie keer per week trainen voelt als een hele opgaaf, maar wat wordt de pijngrens als onze pasgeboren kleine spruit ons binnenkort 3 keer per nacht wakker houdt? En houden de mannelijke knuffelhormonen en trotse vadergevoelens mij op de bank?

Ga terug naar de vorige pagina

Interim: Hanco Sinke,...

Joost proved himself to be an all round controller, with his experience and background he is able to embed control activities and provide added value to the organization in a short timeframe. In addition Joost showed he has affinity for managing and coaching people.Hanco Sinke Senior Manager Financial Control Operations at ASML managed Joost at ASML...