"Ik ben gespecialiseerd in veelzijdigheid"

Columns

23/53/2013

Stop de korte winterstop!

Stop de korte Winterstop!


Inleiding.


De KNVB is opgericht in 1889 en met bijna 1,2 miljoen leden de grootste sportbond van Nederland. Wekelijks organiseert de voetbalbond, samen met 3.400 verenigingen, ongeveer 33.000 wedstrijden. Op velden en in zalen nemen zij het tegen elkaar op met een sportieve en sociale doelstelling. Daarnaast besteden nog eens honderdduizenden vrijwilligers talloze uren aan de sport.


Kerntaken KNVB
.


De kerntaken van de KNVB bevinden zich voor het amateurvoetbal op het vlak van organiseren van competities.  De KNVB ziet het ook als zijn plicht om via de sport bij te dragen aan een betere maatschappij. De voetbalsport kan niet groeien zonder een gezonde samenleving en een succesvolle samenleving kan zich niet ontplooien zonder gezonde nationale sportbonden. (Bron: www.knvb.nl).


Beleidsplan.


De KNVB presenteert zich met een gelikte website en prominent beleidsplan met 12 speerpunten. Enkele kernwoorden hierin zijn een veilig voetbalklimaat, maatschappelijke verantwoordelijkheid, sportiviteit en respect. Wat ik mis in het beleid van de KNVB, is het hebben van plezier! Als je plezier hebt in wat je doet, nemen de sportiviteit en sociale betrokkenheid als vanzelf toe.


Te korte winterstop.


Wat voor menigeen al jaren het plezier vermindert en ergernis oplevert, is de korte winterstop van ongeveer 1 maand. Als klein jongetje belde ik in de wintermaanden naar de kantine van Veerse Boys  en was tot tranen geroerd als het  ‘’weer’  was afgelast. Veldvoetbal is in Nederland geen wintersport! Niemand zit op voetballen in dit winterweer te wachten en met alle onzekerheid kunnen ook geen andere afspraken gemaakt worden.


Breed gedragen.


Dat een langere winterstop breder gedragen, wordt blijkt uit een Google zoek resultaat met meer dan 1600 hits op het unieke zoekwoord combinatie “langere winterstop” (o.a. Raymond Atteveld, Gert-Jan Verbeek, Louis Van Gaal delen deze mening). Ook een leuk stukje is  te lezen op het prachtige   www.veerseboyshistorie.nl met zelfs plannen voor een petitie en contact tussen het ministerie van VWS en knvb.


Out of the box.

Wat de reden is, dat er nog steeds zo’n korte winterstop is, weet ik niet. Macht der gewoonte, geen cultuur om te veranderen, de “Ja  Maar” stand staat nog aan? Een petitie kan zeker bijdragen, maar om dit idee te ondersteunen met een plan, zijn ondernemende, out of the box denkers nodig. De KNVB heeft hiervoor ondernemers nodig, alleen weten ze dit zelf nog niet..


 

Voorstel nieuwe competitie opzet.

 
Plan:

  • Veldcompetitie vindt voortaan plaats per kalenderjaar.
  • Veldcompetitie van 8 maanden  van 1 maart tot 1 november
  • Met hierin een korte zomerstop  1 volledige maand namelijk juli.
  • Winterstop na van de  einde competitie van 4 maanden van 1 november tot 1 maart.
  • Vrijwillige ‘Light’ Zaalvoetbalcompetitie in de Winterstop (verder uit te werken, aparte contributie te betalen door deelnemers).

 
Voordelen/opmerkingen:

  • Ongeveer 7 maanden = 30 weken beschikbaar, nauwelijks afgelastingen, incidenteel kan dubbel of midweek programma worden afgewerkt. Top-hoofdklasse kunnen eventueel iets eerder beginnen/aangepast schema volgen. Voorbereiding op competitie vindt plaats in 2e helft januari en februari, in zomer is nauwelijks conditieverlies door korte stop.
  • Minder ergernis en beter weer -> meer plezier.
  • Beter weer: meer publiek, meer kantine omzet, hogere sociale betrokkenheid en commerciële kansen.
  • Geen gezeur meer van trainers over regionale zaalwedstrijden tegelijk met veldcompetitie. Zaal in kan volop in de winterstop.
  • Boost voor zaalvoetbal, kan leiden tot beter balgevoel/techniek  en toename van bezetting van sporthallen.
  • Mensen kunnen op vakantie in juli of nov-dec-jan –> laagseizoen krijgt boost en is goedkoper.
Ga terug naar de vorige pagina

Intervisiebegeleiding , Jules van...

Joost doet bij Bluefin de procesbegeleiding van de verschillende intervisiegroepen voor interim finance professionals. Door bij de materie weg te blijven en zich te richten op de 'regels van het spel' zorgt hij ervoor dat de kwaliteit en effectiviteit van de intervisiesessies sterk verbetert. Zijn ervaring op dit vlak is heel waardevol voor ons.Jules van der Werf,Managing Partner...