"Feel the fear and do it anyway"

Columns

24/49/2012

Alle banen zijn interim banen!

Inleiding.


Mijn huidige CV bevat 16 jaar werkervaring bij 13 verschillende bedrijven in 7 branches.


20 jaar geleden zou het zijn beoordeeld als dat van een ‘jobhopper’  en iemand die “niet weet wat hij wil”. In huidige wereld van flexibiliteit en onzekerheid ben ik een ‘zeer flexibele Finance professional’ met ‘brede blik door de diverse werkervaring’.


 


Huidige markt vraagt specialisten.


Dit laatste staat in de huidige markt wel onder druk. Er wordt flexibiliteit verwacht, maar dan wel van een specialist. ‘Joost, klanten kijken alleen naar je laatste 2 opdrachten’ of: “specialiseer je in een bepaalde branche, dan ben je zekerder van opdrachten” zijn voorbeelden van adviezen die ik krijg vanuit de interim Recruitment wereld.


Vind ik niet leuk.


 Deze adviezen vind ik niet leuk. In een eerdere blog schreef ik over de 3 p’s van de interimmer: Poen Pret en Prestige. Kies je alleen voor de Poen, dan kom je als specialist het verst. Ik heb echter veel meer Pret als ik niet in het hokje van retail of gemeente specialist kom. En mijn beleving van Prestige is dat ik juist trots ben op de brede ervaring en me aan kan passen aan zeer diverse culturen.


Juiste mentaliteit.


Wat is in deze razendsnel veranderende en onzekere tijd nu de juiste mentaliteit? Of je nu interim of in loondienst bent, 2 tips:


1)     
Toon de betrokkenheid van een vaste waarde.


Zie je kansen voor verbeteringen waar je misschien zelf niets meer aan hebt: pak ze. Je weet nooit zeker wanneer het einde nadert. Zie het als een toegevoegde waarde voor het bedrijf. Of misschien wordt  je contract onverwachts verlengd en gebruik je dat nieuwe analysemodel  voor 2013 toch zelf.


2)     
Kies  de onafhankelijkheid van een interimmer.


Wie werkt er in zijn leven nog voor 1 baas? 3 maanden of 4 jaar op 1 plek
werken? Alle banen zijn uiteindelijk interim banen. Zie de huidige tijd als een kans om jezelf onafhankelijk op te stellen. Waar kies je voor, je goede ideeën en positieve feedback voor je houden uit angst voor het management (en de schijnzekerheid die dit zou kunnen opleveren), of breng je deze krachtig en tactisch over de bühne? Grote kans dat dit laatste zeer gewaardeerd wordt, misschien  wel door je nieuwe werkgever..

Ga terug naar de vorige pagina

Coach traject (Wil Kroos, finance...

Ik heb het afgelopen jaar een aantal coachingssessies met Joost van Beek gedaan.Joost is een empathisch luisterend coach die de moeilijke en confronterende vragen niet uit de weg gaat.Door zijn rustige uitstraling heb ik openhartig over de zaken die mij persoonlijk dwarszitten en/ of bezighouden openhartig kunnen spreken. Door deze zaken met Joost uit te diepen, heb ik nieuwe inzichten...